Video laten maken?

Hoe geweldig is het om bewoners met dementie weer even te zien opleven wanneer zij vertellen over hun jeugdjaren. Er weer een twinkeling in hun ogen komt en de een na de andere herinnering naar boven borrelt. Er soms zulke mooie verhalen vertelt worden, dat ze tranen van ontroering opleveren bij hun omgeving, de verzorgenden en vooral bij hun familieleden.

Wat kun je verwachten?

* Van te voren is er overleg met de activiteitenbegeleider en/of verzorgenden over de bewoner die gefilmd gaat worden zoals: PG of somatisch, het beroep, bijzondere hobby’s of bijvoorbeeld iets waar de bewoner graag over vertelt.
* Daarna volgt een gezellig gesprek met de bewoner om met elkaar kennis te maken, waarna een voorinterview plaatsvindt.
* Enkele dagen daarna volgt het daadwerkelijke interview wat gefilmd wordt.
* Indien aanwezig kunnen bestaande foto’s en/of films van de bewoner in de montage van de video worden meegenomen.
* De video’s kunnen indien gewenst tijdens een gezellige filmmiddag in de gezamelijke huiskamer worden getoond met koffie/thee met wat lekkers.

Belangrijk: De bewoner en indien nodig de familie heeft van te voren schriftelijk toestemming verleend dat het materiaal (ook na diens overlijden) voor in de zorg, maar ook voor social media gebruikt mag worden.

Zou jij het leuk vinden om dit als activiteit in te zetten binnen jouw zorginstelling? Heb je bewoners waarvan jij of hun familieleden graag zouden willen dat hun verhaal vastgelegd wordt? En zou je dit tevens willen combineren met een gezellige filmmiddag met koffie/thee met wat lekkers om de opgenomen video’s met elkaar te bekijken?

Vraag dan nu een vrijblijvende offerte aan: info@nostalgieproducties.nl of verstuur via het contactformulier op deze site je bericht.

Tot gauw!